Veiligheid

4 slimme tips voor een veilig huis. Een veilig gevoel!

door Kapitein Maickel

Een veilig huis geeft een fijn gevoel. Op veel manieren kun je werken aan de veiligheid in je woning. Wij geven je 4 oplossingen voor een veilig huis – zonder dat je hoeft te hakken en breken. En ze zijn allevier slimmer dan je misschien zou denken.

Wat is veiligheid?
Om te beginnen: wat is veiligheid eigenlijk? Het is vooral een gevoel. En dat is voor iedereen anders. Voor de één zijn goede sloten veiligheid, voor de ander is het een lamp die aanspringt als er ongewenst bezoek aankomt. En er bestaat veel angst voor insluipers, of – nog erger – voor overvallers.

De meestgestelde vragen over een veilig huis
Voor iedereen is veiligheid anders, maar de meeste mensen stellen zich de volgende vragen.

  • Is mijn woning bestand tegen inbrekers?
  • Is mijn woning bestand tegen brand?
  • Wat gebeurt er als er iemand ongewenst in mijn tuin loopt?
  • Wat gebeurt er als er iemand ongewenst binnenkomt?
  • Ben ik wel op de hoogte als er zich een calamiteit voordoet?

We kunnen veel dingen doen in en om de woning om je te helpen met dat gevoel van veiligheid voor jou en je gezin.

1) De Slimme deurbel
De meest simpele en effectieve oplossing is absoluut de slimme deurbel. Je vervangt je bestaande deurbel voor een intelligente variant met geïntegreerde luidspreker, microfoon en camera met bewegingsdetectie. Hiermee kun je praten met iedereen voor je deur; of je nu thuis of buitenshuis bent. De slimme deurbel informeert je met een pop-up op je smartphone of smartwatch dat er iemand voor je deur staat en je kijkt de beelden eenvoudig via een app terug. Belt er iemand aan, dan praat je direct met diegene alsof je thuis bent. Het aantal meldingen, de gevoeligheid en de bewegingsdetectie stellen we optimaal voor je in, zodat jij nooit meer iemand mist.

2) Camera’s
Wil je rondom jouw woning ook live beeld en opnames bekijken? Dan past een camerasysteem wellicht bij jou. De beelden roep je eenvoudig op in de app en kun je live bekijken op een scherm of op je TV. Camera’s zijn er voor iedere situatie. Met brede kijkhoek of juist heel smal, met dag en nachtzicht, met bewegingsdetectie en zelfs in een thermische variant, zodat je zelfs als het sneeuwt kunt zien of er ongewenst bezoek is. Camera’s zijn er klein en groot; we kunnen ze zelfs als rookmelder vermommen. Voor iedere woning en voor ieder budget is er een oplossing. Neem contact met ons op en we helpen jou met de juiste keuze. En vanzelfsprekend krijg je standaard een fantastische beeldkwaliteit, zodat je ieder detail terug kunt zien.

3) Alarm
Een alarmsysteem kennen veel mensen al. Een alarmsysteem bestaat uit bewegingsmelders, deur-/raamcontacten, sirenes en flitslampen en natuurlijk het bekende bedieningspaneeltje bij de voordeur. “Wat is daar nu slim aan?”, zul je denken. Een alarmsysteem van nu is veel slimmer en kan veel meer dan de oude systemen. Denk aan:
Jou informeren als er iemand ongewenst binnenkomt zonder dat het alarm is ingeschakeld (tegen insluiping);
Het signaleren van openstaande ramen en deuren bij het verlaten van de woning of als je naar bed gaat;
Een rookmelder die ook een hittemelder is, zodat je geen valse melding krijgt als er iets aanbrandt in je keuken;
Een waterdetector die jou vroegtijdig informeert als de wasmachine lekt.
Wil je geen bedieningspaneel bij de deur? Geen probleem. Met de sleutelhanger of de app schakel je eenvoudig je alarm in of uit. Wil je dat we de deur op slot doen als het alarm wordt ingeschakeld? Geen probleem. Een koppeling met een slim deurslot is zo gemaakt.
En omdat kabels leggen wel heel vervelend voor je is, monteren we alles draadloos in een paar uurtjes zonder hak en breekwerk. Dat is pas slim toch?

4) Slim Slot
Ben jij niet zo van de sleutels, of vind je het raar dat je auto vanzelf opengaat en je woning niet? Wij helpen je graag om jouw voordeur, achterdeur, garagedeur of poort slim te maken. Dat doen we door het cilinder van je slot te vervangen voor een gemotoriseerde versie. Geef je poetsvrouw, tuinman, broer of zus eenvoudig toegang via de app. En wil je dat diegene er alleen op dinsdagmorgen van 10:00 tot 11:00 uur in kan? Geen probleem, dan geef je ze beperkte rechten. Ben je terug van vakantie en hoeft de buurvrouw de planten geen water meer te geven? Blokkeer de toegang eenvoudig weer via je telefoon. En als je wil weten wie er binnen is geweest, kijk je in het logboek en zie je wie er wanneer is geweest. Wil je toch jouw deur met de sleutel openen? Dat kan. En heb je nog wat andere deuren die wel op slot moeten maar niet automatisch hoeven, dan leveren we jou een compleet cilinderplan met sleutels en meerdere toegangsniveaus. Vanzelfsprekend zijn de cilinders SKG*** en is de app digitaal versleuteld, zodat jouw veiligheid gewaarborgd blijft.

Zoals je leest zijn de mogelijkheden enorm en worden ze iedere dag leuker en makkelijker, zodat jij veilig en comfortabel kunt wonen en leven. Bezoek onze showroom en ervaar onze betrouwbare en gebruiksvriendelijk beveiligingssystemen zelf!