inbreker alarmsysteem Een slimme woning

Alarmsysteem

door bram

Op zoek naar een alarmsysteem? De zomervakantie lijkt steeds meer een hoogseizoen te worden voor inbrekers. Doordat huizen er (tijdelijk) onbewoond uitzien hebben inbrekers vrij spel. Dit effect wordt nog eens extra versterkt door het actuele en nijpende tekort aan agenten in grote steden. Daardoor blijven veel voorkomende zaken zoals inbraken liggen.

Eenvoudige maatregelen

Zonde, want mensen kunnen zelf simpele maatregelen nemen om de kans op woninginbraak aanzienlijk te verminderen. Denk daarbij aan het sluiten van ramen en deuren, waardevolle spullen uit het zicht te plaatsen en verlichting te laten branden met behulp van een schemerschakelaar. De buren kunnen ook helpen om een bewoonde indruk te maken.

Risicofactoren

Het is belangrijk na te gaan welke risicofactoren op je woning van toepassing zijn. Meestal is er sprake van meerdere risicofactoren waardoor extra beveiligingsmaatregelen bijvoorbeeld in de vorm van een alarmsysteem onontbeerlijk zijn. Een alarmsysteem werkt namelijk tweeledig. Enerzijds schrikt de aanwezigheid van een alarmsysteem inbrekers af. Mocht er onverhoopt toch een poging plaatsvinden zal deze belemmerd of verhinderd worden doordat een serie acties volgt (zoals sirene, foto’s, alarmcentrale, interventie etc.). Helaas kennen veel mensen de mogelijkheden niet voor hun woning, en dat terwijl inbrekers in Nederland omgerekend ruim 7 keer per uur toeslaan. Dat zijn ruim 65.000 inbraken per jaar.

Welk alarmsysteem

De aanbieders, soorten systemen, maar ook de prijsverschillen zijn legio, maar wat is nu een goed alarmsysteem en waar moet je op letten? Dit is afhankelijk van de woning en wat het systeem moet doen. Voorkeuren, risicofactoren en leefsituatie zijn daarnaast voor iedereen anders. Wat veel mensen niet weten is dat het bijna altijd om stand alone alarmsystemen met eigen software, afstandsbediening en handleidingen gaat. En daar gaat het vaak mis.

Koppelen

Omdat de technische mogelijkheden bijna onbeperkt zijn koppel je met dezelfde moeite je alarmsysteem aan andere systemen of apparaten in en rondom huis. Denk hierbij eens aan je brandmelders, verlichting en smartphone. Zo maak je je eigen woning meteen slim en daardoor toekomst proof. Je woning let daardoor min of meer op je gezondheid, veiligheid en comfort.

Alarmsysteem en domotica

Uw huidige alarmsysteem koppelen met een domotica systeem, of een geheel nieuw alarmsysteem laten installeren? Uw huis beveiligen kan op veel verschillende manieren, maar met domotica kunt u het optimaal controleren en beheren. Veiligheid en comfort staan voorop wanneer het om wonen gaat. Een goed alarmsysteem geeft u een veilig gevoel en maakt wonen daarom prettiger. Tegelijkertijd met het inschakelen van uw alarm, kunnen ook andere apparaten worden meegenomen. Verlichting en apparaten kunnen bijvoorbeeld ook worden uitgeschakeld. En bij het afgaan van het alarm kunt u instellen dat rolluiken sluiten en verlichting in huis aangaat. Er zijn talloze mogelijkheden waarop alarmsystemen en domotica prachtig samengaan. Beveiliging is één van de redenen dat domotica bestaat. Alarmsystemen worden naar een steeds hoger niveau getild en voor iedereen is een passend systeem te vinden.

Talloze opties

Wanneer we aan een alarmsysteem denken gaat dit niet enkel om inbraakalarmen. Er zijn talloze opties te bedenken om uw huis te beveiligen. Zo zijn er ook slimme rookmelders, radiatorknoppen, glasbreukmelders en sirenes. Zelfs wanneer je last krijgt van lekkage kun je met een lekkagemelder ervoor zorgen dat je hiervan een melding krijgt op je smartphone.

Bovenstaande apparaten worden los verkocht. De Slimme Jongens kunnen ervoor zorgen dat het perfecte pakket wordt samengesteld én dat alles wordt klaargemaakt voor gebruik. Wij maken het leven van mensen aangenamer en makkelijker doordat we mensen helpen met het optimaal combineren en verbinden van verschillende systemen. We maken ze wegwijs in de techniek en adviseren de juiste oplossingen die bij de hun specifieke situaties passen. Alleen dan weet je dat je een slimme en goede investering voor de toekomst doet. Kunnen wij je helpen met een alarmsysteem?

Meer weten? Neem contact op, kom langs, of neem een kijkje bij veiligheid