Met allerlei verschillende soorten alarmsystemen is een draadloos alarmsysteem tegenwoordig een uitkomst. Een draadloos alarmsysteem kun je op elke gewenste plek plaatsen, zonder rekening te hoeven houden met allerlei bedrading en aansluitingen. Lekkagemelders, rookmelders, inbraakbeveiliging en koolstofmonoxidemelders. Al deze alarmsystemen zijn draadloos te verkrijgen en als slimme toepassing. Meldingen kunnen rechtstreeks naar uw smartphone, laptop of tablet worden verzonden. Hierdoor bent u altijd op de hoogte van gebeurtenissen binnen uw woning.

Veiliger wonen met een draadloos alarmsysteem

Het beveiligen van uw woning met een draadloos alarmsysteem is altijd maatwerk. Ieder huis heeft haar sterke en zwakke punten, wanneer een huis beveiligd gaat worden is het dus verstandig om hier een strategisch plan van te maken. De juiste plek voor elk draadloos alarmsysteem is belangrijk voor de veiligheid. Glasbreukmelders werken daarbij niet op kleine oppervlakken en bewegingsdetectors zijn niet aan te raden wanneer u een huisdier heeft. De Slimme Jongens kunnen u helpen om de juiste slimme keuzes te maken met betrekking tot alarmsystemen.

Doordat u altijd inzicht heeft in de alarmsystemen en omdat u altijd bereikbaar bent via uw smartphone, zijn draadloze alarmsystemen een veilige keuze. Ook maken veel systemen gebruik van externe meldkamers. Er wordt dan een tekstbericht verzonden naar de betreffende meldkamer. Men denkt vaak dat de batterijen vaak moeten worden vervangen en dat dit een groot nadeel is. Echter gaan de batterijen zeker anderhalf tot twee jaar mee. Daarnaast kunt u bij veel alarmsystemen de batterijstatus checken via uw smartphone.

Draadloze beveiligingssystemen

Het meest gewilde en bekende draadloze alarmsysteem is waarschijnlijk wel het beveiligingssysteem. Via je smartphone kun je zelfs de videobeelden in de gaten houden en ook beelden terugkijken. Dergelijke systemen zijn er voor elk budget en in verschillende uitvoeringen. De Slimme Jongens kijken graag naar welk systeem het beste bij u en uw woning past. Op naar een slim en veilig huis!