Het gemak van een draadloze schakelaar is ontzettend groot. Deze schakelaars zijn overal te plaatsen en met verschillende toepassingen te gebruiken. Ze worden gebruikt om verlichting te reguleren, het dimmen van verlichting, maar ook voor de verwarming en bijvoorbeeld de zonwering. Draadloze schakelaars zijn te koppelen aan verschillende apparaten waardoor deze op afstand kunnen worden bediend. Géén bedrading, leidingen frezen of hak en breekwerk. Slim en comfortabel!

Hoe werkt een draadloze schakelaar?

Ondanks dat deze schakelaars vaak worden aangeboden als draadloze wandschakelaar, hoeven ze niet per sé op de wand worden bevestigd. Op elke gewenste plek in huis kan gebruik worden gemaakt van een draadloze schakelaar; hij kan op tafel liggen, aan de muur worden geplakt of bijvoorbeeld op het aanrecht worden geplaatst. Een draadloze schakelaar werkt vanuit een station, of vanuit inbouwschakelaars. Deze worden achter de originele schakelaar geplaatst waardoor ze daarna op afstand te bedienen en te koppelen zijn. Ook zijn er bij veel draadloze schakelaars aparte lampjes te koop, die te plaatsen zijn in iedere aansluiting. Op deze manier kunnen de lampen direct bediend worden met de draadloze schakelaar.

Vervolgens kunnen er groepen en programma’s worden gemaakt. In combinatie met andere toepassingen binnenshuis kan men vervolgens alles automatiseren. Een prachtig voorbeeld: wanneer u klaar zit voor een avondje tv-kijken en de televisie wordt ingeschakeld, kunt u het zo instellen dat vervolgens alle lampen in de woonkamer automatisch worden gedimd. Of bent u vergeten beneden de lampen uit te doen ’s avonds? Plaats boven een draadloze schakelaar waarmee u in één handeling alle verlichting beneden kunt uitdoen. De opties met draadloze schakelaars zijn eindeloos, waardoor het voor elk huishouden een uitkomst is.

Multifunctionele schakelaars

Niet alleen verlichting, ook zonwering, ventilatie en verwarming kun je slim bedienen met een draadloze schakelaar. Het meest handig is dat je groepen kan maken, zodat je het perfect kan afstemmen op je eigen gebruik. Benieuwd naar welke optie het beste bij u past? De Slimme Jongens brengen uw wensen in kaart en kan zo precies zien welk domotica systeem geschikt is voor u en uw huis.