Er zijn talloze manieren om energie te besparen, De Slimme Jongens denken hier dan ook graag over na. Energie besparen moet niet ten koste gaan van comfort, maar juist samengaan. Want zeg nou zelf; energie besparen door je thermostaat op 18 graden te zetten als je thuis bent, is niet comfortabel. Het kan veel slimmer en effectiever dan dat. Mensen denken vaak dat domotica en energie besparen niet samengaan, omdat er een hoop apparaten toegevoegd worden die stroom gebruiken. Echter kunnen deze apparaten slim worden gebruikt en worden ingesteld. Wij spreken daarom altijd liever over stroomgebruik, in plaats van stroomverbruik.

Energie besparen in het algemeen

We kennen allemaal de algemene tips om energie te besparen. Verlichting uit doen als je de kamer uitgaat, de verwarming ’s nachts op een lage stand, de wasmachine op de eco-friendly stand laten draaien en alle apparaten uitzetten na gebruik. Er zijn talloze manieren om kleine beetjes te besparen, wat uiteindelijk leidt tot een minder hoge energierekening. We kopen allemaal steeds meer elektrische apparaten, het is dan ook zaak om bij de aanschaf al rekening te houden met het soort apparaat. Veel apparaten zijn tegenwoordig uitgerust met een ‘eco-stand’. In aanschaf zijn ze soms iets duurder, maar uiteindelijk biedt het veel voordelen.

Energie besparen met domotica

Met domotica kun je slimmer omgaan met energie en je leefkwaliteit verbeteren. Er kan meer inzicht worden verkregen in het energieverbruik door een slimme thermostaat, alle gekoppelde apparaten zijn eenvoudig te bedienen en het gebruiken van dag- en nachtprogramma’s zorgt ervoor dat er geen energie wordt verspild. Verlichting, zonwering, beeldschermen, alarmsystemen en draadloze speakers: met domotica wordt bedienen en schakelen meer dan eenvoudig. In combinatie met zonnepanelen of zonnecollectoren is het natuurlijk helemaal interessant, zo wekt u uw eigen groene stroom op. Slimmer en zuiniger kan bijna niet!

Bent u benieuwd naar domotica en hoe u daar energie mee kunt besparen? De Slimme Jongens denken graag na over hoe uw woning zo slim mogelijk kan worden.