Wij helpen je om slim om te gaan met energie zodat jij niet teveel betaalt en jouw huis optimaal gebruik maakt van de door jezelf opgewekte stroom.

Door op een verantwoorde manier met energie om te gaan, kun je aanzienlijk besparen op de maandelijkse kosten. Onbewust verspillen we veel energie. Weet je eigenlijk wel hoeveel jij verbruikt?

Verlichting

  • Verwarm en verlicht geen ruimten die niet gebruikt worden;
  • Gebruik spaarlampen in plaats van de reguliere lampen. Of nog beter door LED-lampen. Investeren is in dit geval besparen. Spaarlampen verbruiken ongeveer 75 procent minder energie en gaan ongeveer tien keer langer mee dan gloeilampen met dezelfde lichtopbrengst. LED-lampen zijn nog zuiniger in verbruik dan spaarlampen. Ze verbruiken maar liefst 85% minder dan een vergelijkbare gloeilamp. Bovendien is de levensduur 50 keer langer dan gloeilampen. Wist je al dat er hele fraaie LED-lampen zijn die niet van gloeilampen te onderscheiden zijn?

Elektrische apparaten

  • Laat radio, tv en andere apparatuur niet onnodig aan of op de stand-by modus staan. Je bespaart hierdoor energie en vermindert tevens brandgevaar;
  • Schakel je pc geheel uit als je deze een tijd niet gebruikt;
  • Opladers van mobiele telefoon die aangesloten zijn op het stopcontact verbruiken continu stroom, ook als er geen mobiel op aangesloten is.

Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van comfort of veiligheid?