Home automation is bedoel om je leven eenvoudiger te maken. Je huis met je laten meedenken, op afstand bedienen en streven naar meer comfort. Doormiddel van het integreren van verschillende toepassingen wordt dit mogelijk. De gemiddelde woning staat vol met allerlei soorten elektronica, wat is er dan mooier om dat allemaal aan elkaar te kunnen koppelen en het bedienen eenvoudig te maken? Verlichting, rolluiken en de verwarming; laat het met elkaar samenwerken zodat u kunt genieten van het gemak van home automation.

Waarom kiezen voor home automation?

Minder nadenken, meer genieten. Naast veel comfort zorgt home automation ook voor veel veiligheid. Alle toepassingen kunnen zodanig op elkaar worden afgesteld dat bijvoorbeeld alle elektrische apparatuur automatisch uit wordt geschakeld bij het verlaten van uw huis. Rookmelders, lekkagemelders en inbraakalarmen kunnen worden verbonden met uw smartphone waardoor u altijd direct wordt gewaarschuwd bij gevaar. Zelfs op afstand.

Naast veiligheid, is comfort een belangrijke reden om te kiezen voor home automation. Met één druk op de knop kunt u uw hele huis bedienen. De verwarming, verlichting, muziek maar ook elektrische apparatuur zoals de oven. Alles kan zo worden ingesteld dat het eenvoudig via één apparaat te bedienen is. Met het instellen van verschillende programma’s en scenario’s wordt het helemaal eenvoudig. In de relaxmodus? Met één druk op de knop springt je favoriete muziek aan, wordt de verlichting gedimd en gaat de openhaard aan.

Energie besparen met home automation

Nog een belangrijk onderdeel is het besparen van energie. Ondanks dat we steeds meer apparatuur in huis krijgen, kunnen we tegenwoordig wel veel slimmer omgaan met ons stroomverbruik. De aanschaf van een slimme thermostaat zorgt voor inzicht in het verbruik, waardoor dit perfect te managen is. Doormiddel van home automation kunnen toepassingen en apparaten in huis zo worden ingesteld, dat er geen stroom wordt verbruikt. Wij spreken daarom graag alleen nog over ‘stroomgebruik’. Apparaten kunnen met één klik allemaal op stand-by worden gezet als u gaat slapen of wanneer u het huis verlaat. Kostenbesparend, eenvoudig en slim!