Nu wonen in het huis van de toekomst

Hoe mooi klinkt dat? De Slimme Jongens denken graag na over hoe uw huis zo slim mogelijk gemaakt kan worden. De nieuwste toepassingen, de beste producten.. Dat betekent genieten van comfort, veiligheid en het besparen van energie. Het huis van de toekomst heeft veel verschillende invalshoeken. Denk aan de bouw van het huis, isolatie, materialen die worden gebruikt en toepassingen die wonen makkelijk en comfortabel maken.

Domotica

Bij domotica hebben we het niet alleen over alle technische snufjes in huis, zoals draadloze schakelaars en een Sonos geluidssysteem. Bij domotica gaat het ook over het winnen van energie op een goede (groene!) manier zodat alle apparaten hierop kunnen draaien. Vervolgens een ijzersterke wifi-verbinding zodat alles optimaal en in elke kamer werkt. Languit op de bank je favoriete serie kijken terwijl je het licht en de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk kan regelen? Met domotica is ontzettend veel mogelijk, volledig aan te passen op uw wensen en manier van leven.

Razendsnelle ontwikkeling

Riep u vijftien jaar geleden niet ook: “Een telefoon met camera, wat moet ik daar nou mee?”. Misschien zegt u nu hetzelfde over een draadloze deurbel met pushnotificaties naar uw smartphone en een live videoverbinding. Maar echt, het is de toekomst. Toepassingen die nu nog onnodig lijken gaan langzaam de overhand nemen. Het maakt wonen makkelijker, comfortabeler en veiliger. Wat begint bij veel mensen met kleine domotica projectjes, eindigt in het steeds meer willen uitbreiden. Meer automatiseren, meer op afstand kunnen bedienen. Want, hoe fijn klinkt het volgende scenario?

U wordt wakker en loopt de badkamer in, waar u wordt verteld dat de eerste meeting is verzet naar een half uur later. Er zijn geen files en de reistijd zal ongeveer 25 minuten bedragen. Vervolgens volgt het nieuws terwijl u uw tanden poetst. Wanneer u naar beneden gaat belandt net het laatste druppeltje in uw verse kop koffie, even genieten van de radio en het uitzicht naar buiten. Dan is het tijd om te gaan, het programma zet u via uw smartphone op ‘weg’. Alle apparaten springen op stand-by, de verlichting gaat uit en de verwarming springt op 18 graden.

Bovenstaand scenario klinkt misschien ver weg, maar niets is minder waar. De Slimme Jongens denken graag met u mee over hoe u kunt gaan genieten van uw eigen huis van de toekomst.