Huisautomatisering klinkt voor veel mensen misschien nog ver weg. Maar gezien de razendsnelle ontwikkelingen en grote partijen die erop inspelen, is huisautomatisering hard op weg om binnen een paar jaar mainstream te worden. Want stel je eens voor.. Na je werk thuiskomen in een warm huis, de muziek staat zachtjes aan en de verlichting staat op zacht gedimd. Dit alles doordat jij op weg naar huis het programma aanpast, waardoor alles in één klik geregeld is. Huisautomatisering is bedoeld om je leven binnenshuis makkelijker te maken. Waar veel nu nog overbodig lijkt, zal het steeds meer worden opgenomen binnen alle huishoudens. Waarom? Omdat er steeds meer mogelijk wordt en we allemaal verlangen naar comfort.

Comfort, veiligheid en energie

Dit zijn de drie pijlers van De Slimme Jongens. Huisautomatisering speelt hierbij de hoofdrol. Wanneer u de keuze maakt om uw huis te automatiseren, is de belangrijkste reden waarschijnlijk comfort. Want het is natuurlijk eenvoudig om alles met één klik te kunnen bedienen, draadloos en zelfs op afstand. Maar wist u dat huisautomatisering ook voor een heel groot stuk veiligheid zorgt? Alarmsystemen zij geavanceerder dan ooit en staan nu ook in verbinding met uw smartphone, tablet of laptop. Zo bent u altijd op de hoogte van wat er in en om uw huis gebeurt, ook wanneer u van huis weg bent. Notificaties komen direct binnen op uw telefoon en alarmcentrales worden gewaarschuwd via een sms.

Daarnaast is huisautomatisering energiezuinig. Vaak denkt men het tegenovergestelde, want het toevoegen van allerlei apparatuur en technologische toepassingen klinkt als een hoge energierekening. Maar niets is minder waar, want energieverbruik is juist beter te managen. Door inzicht te krijgen met een slimme thermostaat en doordat u apparatuur altijd kunt bedienen kunt u het energieverbruik perfect managen. Ook is het nu eenvoudig op te lossen wanneer u de verwarming vergeet uit te doen, of de verlichting niet heeft uitgezet. Dit is altijd en overal te regelen doormiddel van huisautomatisering.