De voordelen van een elektrische auto zijn groot, vooral wanneer u hem eenvoudig thuis kunt opladen. Een laadpaal thuis biedt daarom de uitkomst; altijd genoeg stroom en geen gedoe met een stopcontact en lange snoeren. Laden met een stopcontact is mogelijk, maar een laadpaal thuis is gemakkelijker en veiliger. Sommige stopcontacten zijn verouderd en branden daardoor snel door. Kies daarom altijd voor een laadpaal thuis wanneer u een elektrische auto heeft.

Het gemak van een laadpaal thuis

Met een goede laadpaal heeft u altijd een hoge laadsnelheid binnen handbereik. Het doel van een elektrische auto is natuurlijk besparen. Door altijd een opgeladen auto te hebben kunt u elektrisch blijven rijden en is overschakelen naar benzine niet nodig. In het beginstadium waren veel consumenten nog met lange snoeren in de weer, echter zien we steeds meer laadpalen voor woningen verschijnen. Zo hoeft u alleen nog maar de achterklep te openen, de kabel te koppelen en de achterklep weer dicht te doen.

Laadpaal elektrische auto kopen

Er zijn veel verschillende laadpalen op de markt. Zo zijn er van verschillende energiebedrijven laadpalen, laadpalen met meerdere oplaadpunten, verschillende modellen en laadpalen met verschillende toepassingen. De meeste laadpalen geven u inzicht in het gebruik en geven u de mogelijkheid om verschillende voertuigen toegang te geven tot uw oplaadpaal. Een laadpaal wordt aangesloten op het energienetwerk. Het beste is om hem zo dicht mogelijk bij uw woning te plaatsen zodat er weinig graafwerk hoeft plaats te vinden.

Hoe lang duurt het opladen met een laadpaal thuis?

Hoe snel een auto is opgeladen is afhankelijk van meerdere factoren. Het ligt bijvoorbeeld aan hoe leeg de accu is wanneer u hem aansluit, wat voor een soort paal u heeft en aan de aansluiting van het energienetwerk. Het opladen thuis zal waarschijnlijk 8 uur in beslag nemen wanneer u de auto met een lege accu aankoppelt. Overigens gaat het opladen van de laatste 20% langzamer dan het beginstuk. Daarom kunt u na ongeveer vijf uur alweer veilig de weg op.

De Slimme Jongens adviseren u graag over het soort laadpaal en de standplaats van de laadpaal thuis. Zo kunt u ook uw auto slim, veilig en makkelijk opladen.