Didam

Slimme badkamer

Tijdens een verbouwing van de badkamer in dit huis in Didam is ons gevraagd naar de mogelijkheden voor verlichting en aansturing daarvan. Wanneer men bijvoorbeeld de badkamer gaat verbouwen is het extra interessant meteen voor slimme oplossingen (domotica) te kiezen. Daardoor is het relatief eenvoudig om meteen een slimme badkamer te maken.

Slimme badkamer

We mochten deze nieuwe badkamer in Didam voorzien van een slimme installatie. Met deze installatie kan er met één druk op een knop een sfeer worden gekozen, waardoor de kleur en intensiteit van de verlichting kan worden bepaald. Daarnaast is het mogelijk om:

  • de achterwand te dimmen;
  • spots te bedienen;
  • sferen in koofjes in te stellen;
  • ventilatie aan te sturen;
  • spiegelverwarming en verlichting in te stellen.

Douchen en schoonmaken

Omdat met dit systeem eenvoudig sferen in te stellen zijn, kan men kiezen voor een bepaalde sfeer tijdens het douchen (al naar gelang de gemoedstoestand). Het is daarom ook mogelijk om de verlichting op ”schoonmaakstand” te laten branden. Zo is de badkamer helder en duidelijk verlicht, wat de hygiëne ten goede komt.

De badkamer is te bedienen met een app, maar indien gewenst ook met de wandschakelaars, zonder een hele rij schakelaars en dimmers.

Jaar 2017