Draadloos, slim, zuinig, geautomatiseerd… Wat is domotica nou eigenlijk precies? Domotica is het integreren van technologische toepassingen in je huis om je leven comfortabeler, eenvoudiger en veiliger te maken. Je levenskwaliteit wordt verhoogd en je hoeft minder na te denken over randzaken. Heb ik de oven wel uitgedaan? Is de verlichting in de gang uit? Via je smartphone kun je je hele huis regelen, zowel binnen als op afstand.

Verlichting is slechts het begin

Veel mensen verwachten dat domotica alleen is voor het regelen van je verlichting. Echter is het tegenwoordig ontzettend uitgebreid. Verlichting, verwarming, apparaten zoals de oven, rolluiken en alarmsystemen. Alles kan aan elkaar worden gekoppeld en zo worden ingesteld dat bedienen meer dan eenvoudig is. U kunt zelfs volledige programma’s instellen; van huis, thuis en slapen zijn veelgebruikte benamingen hiervoor. Zo kunt u met één druk op de knop alle apparaten en bijvoorbeeld de verwarming op stand-by zetten. Dit is kostenbesparend en veilig.

De Slimme Jongens en domotica

We vragen het ons regelmatig af: wat is domotica nou voor ons? Naast dat het natuurlijk erg gaaf is om alles in je huis te automatiseren, vinden wij vooral dat het je leven makkelijker en veiliger moet maken. Dat het vervolgens ook nog eens kostenbesparend is, is helemaal een mooie bijkomstigheid. We leiden tegenwoordig allemaal een druk leven in de huidige maatschappij. Het mag ons daarom soms best eenvoudig worden gemaakt. Muziek die automatisch aangaat wanneer je thuiskomt, licht wat automatisch wordt gedimd wanneer je de tv aanzet.. Dit klinkt toch heerlijk? En helemaal binnen handbereik. Met zelfs enkele kleine aanpassingen is je huis al te automatiseren. De Slimme Jongens kunnen uw huis zonder hak en breekwerk in één dag omtoveren in een ‘digital home’. Comfort, veiligheid en energiezuinig staan hierbij centraal. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vooral contact met ons op, wij kunnen niet wachten!