Niets is zo vervelend als een zwak wifi-signaal wanneer je net de nieuwste aflevering van Suits aan het bekijken bent op Netflix. Tegenwoordig hebben we allemaal een laptop, tablet en/of smartphone. Dit zijn apparaten waarbij een goede wifi verbinding is vereist. Een slechte verbinding kan komen doordat veel verschillende mensen het netwerk gebruiken, of omdat het wifi-signaal gewoon slecht alle kamers in huis kan bereiken. Er zijn een hoop oorzaken te bedenken voor een slechte verbinding, maar er is een goede oplossing: een wifi repeater.

De wifi repeater, de oplossing?

Een wifi repeater doet niets anders dan het signaal opvangen en weer opnieuw uitzenden. Het is dan ook een klein apparaatje die je plaatst in een ruimte waar het signaal goed is. Op deze manier kan hij het signaal goed ‘repeaten’. Je kan meerdere apparaatjes plaatsen zodat je overal wifi hebt, zelfs in je tuin of op het terras. Het signaal zal nooit even sterk zijn als het signaal wat rechtstreeks uit de router komt, maar over het algemeen merkt de gebruiker geen verschil tijdens het internetten. Het is daarom belangrijk om voor een goede wifi repeater te kiezen, om zo verdere frustraties uit te sluiten. Ook moeten ze op strategisch uitgekozen plekken worden geplaatst, zodat het signaal zo goed mogelijk verspreid kan worden.

Het installeren van een wifi repeater

Zoals aangegeven is het belangrijk om de juiste ruimtes te kiezen, maar vooral om eerst het signaal van de huidige wifi verbinding te beoordelen. Aan de hand hier van wordt een plan gemaakt om de repeaters te plaatsen. Zonder plan behaal je waarschijnlijk maar weinig winst met een wifi repeater. De Slimme Jongens denken daarom graag na over dit onderwerp, zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van alle apparaten in huis. Een slim huis heeft namelijk een goede wifi verbinding nodig, in het gehele huis.