De zon komt iedere ochtend op en gaat in de avond weer onder. Hoeveel uur per dag de zon schijnt, daar staan we eigenlijk niet bij stil. Iedereen vindt het heerlijk om te relaxen in de zon, maar de warmte en het licht van de zon kun je ook goed in huis gebruiken. Dat zonne energie goed is voor het milieu weet iedereen, maar wat levert het jou zelf op? Zonne energie kun je gebruiken voor warm water, de verwarming én het is kostenbesparend omdat je geen elektriciteit meer nodig hebt voor bepaalde toepassingen binnen huis. Jouw slimme huis kan zo voor een heel groot gedeelte op groene stroom draaien.

Zonne energie, hoe werkt dat?

Zonnestralen raken nooit op, dat is ook het fijne aan zonne energie. Het is een duurzame investering waar je veel uit kan halen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Zonnepanelen bestaan uit cellen, deze vangen het licht op aan één zijde. De spanning die vrijkomt tussen de verschillende zijdes, zorgt voor elektrische lading welke in een omvormer terecht komt. Vervolgens komt er stroom uit deze omvormer, waar je direct gebruik van kunt maken. Zo kun je gebruik maken van de verwarming en van warm water, met zonne energie! Het gebruik van zonne energie in vergelijking met gewone stroom, kan je €1000,- per jaar opleveren. Dat is toch slim?

Energie en geld besparen

Vandaag de dag heeft iedereen het over energie besparen, dit past dan ook helemaal in het concept van een slim huis. Want waarom nog gebruik maken van vervuilende stroom, als je zelf groene stroom kan opwekken? De investering zit hem alleen in de aanschaf van zonnepanelen. De zonnepanelen gaan dertig jaar mee, zonder onderhouds- of verbruikskosten. Uw investering verdient u daarom sowieso terug. De Slimme Jongens helpen u graag met het opstellen van een plan en de uitvoering van dit plan.